Technojet beregening gevestigd te Loosdrecht/Hilversum en Lattrop.


Het beregenen van uw gazon...

Ons klimaat is perfect geschikt voor een gazon. Over het algemeen valt er meer dan voldoende neerslag om het gras van voldoende water te voorzien. In het voorjaar en vooral in de zomer zijn er echter vaak lange droge periodes waarin het gras het moeilijk heeft. Het zal dan vaak minder fris groen gaan ogen en zelfs geel worden. U dient dan het gazon te beregenen om het in goede conditie te houden. Gevolgen van niet of onvoldoende beregenen zijn:
. Geel gazon
. Afstervend gras
. Onkruid in uw gazon

Jonge en pas aangelegde grasvelden dient men te beregenen zodra de temperatuur een paar dagen boven de 16º tot 20° uitkomt. Ook speelt de wind natuurlijk mee. Bij een sterke wind wordt de grond al gauw een stuk schraler. De beste tijd hiervoor is vroeg in de ochtend rond de klok van 06.00. De tuin is dan voldoende afgekoeld en het water wordt 100% opgenomen.
Zo'n 15 à 25 liter per m² is voldoende. In tegenstelling tot overdag of in de avond, de grond is dan warm en wanneer men er water op gooit dan zal het meeste direct verdampen. Ook kunnen planten schrikken van deze plotselinge temperatuurs-schommeling wat tot gevolg heeft dat de groei afremt of zelfs dood kunnen gaan waar we natuurlijk niet op zitten te wachten.

Bij pas aangelegde graszoden is het wel belangrijk dat u ze vochtig houdt, ook wanneer de zon hard schijnt. Mocht het toch niet lukken om op deze tijden te sproeien dan is het raadzaam om over te gaan tot een systeem die wordt bestuurd door een sproeicomputer zodat u er geen omkijken meer aan heeft. De prijs van deze opties zijn de laatste jaren flink in prijs gedaald zodat dit geen extra grote uitgaven meer zijn.

Als u het gazon twee of maximaal 3 keer per week water geeft, in plaats van elke dag, is dit meer dan voldoende dan wanneer u er elke dag een hoeveelheid water op sproeit. Daardoor kunnen de wortels hun vocht dieper uit de bodem wat het gras sterker maakt en op den duur nog minder hoeft te sproeien.

Welke Sproeiers gebruiken wij..

Technojet maakt o.a. gebruik van de Hunter serie I-20. Deze gazonsproeier zit verstopt onder het maaiveld en bij waterdruk komt deze omhoog. De sproeier is gemakkelijk instelbaar om de juiste afstand en hoek te bepalen. De I-20 Ultra, biedt één van de grootste assortimenten van nozzles voor een rotor sproeier waardoor u nog maar én type sproeier nodig heeft. Naast het complete assortiment van 8 standaard en 4 low angle nozzles (inclusief bij elke sproeier) biedt Hunter de optie van 18 speciale nozzles, inclusief de nieuwe efficiënte blauwe nozzles. Korte afstand nozzles hebben dezelfde dekking als een nevelaar met de voordelen van een professionele rotor. De nozzles, die beschikbaar zijn in drie flow rates, voor een bereik van 5 tot 7 meter, kunnen een zone nauwkeurig beregenen zonder water te verspillen, buiten de ingestelde grenzen, en besparen daarmee water. De vier High Flow nozzles (inclusief 2 low angle nozzles) zijn perfect voor systemen die in een hoger tempo beregenen.

hunter-popupsproeier hunter-popupsproeier

Gunstig onderhoudscontract!

Wij bieden U een interessant flexibel onderhoudscontract om uw tuinberegening de gehele zomer optimaal te laten functioneren en in de winter te beschermen tegen vorstschade. Prijs op jaarbasis nog geen € 100,=!

In het voorjaar komen wij bij u langs om de installatie aan te sluiten, het systeem volledig testen en indien aanwezig de sproeicomputer in de stellen op de gewenste sproeitijden.
Mocht u in de loop van het seizoen de sproeicomputer gewijzigd willen of moet er een sproeier anders worden afgesteld dan komen wij dit kosteloos éénmalig verzorgen.
In de winter blazen wij middels een compressor het gehele systeem leeg zodat u bij vorst geen schade ondervindt.

Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op voor een passende offerte.