Technojet beregening gevestigd te Loosdrecht/Hilversum en Lattrop.


Het beregenen van golfbanen en tennisparken...

Bij Technojet bent u op het juiste adres om u te adviseren in het bewateren van golfbanen, tennisparken, hockeyvelden enz. enz.. Ontwerp, onderhoud en het realiseren van een nieuw project. Ook bent u bij ons aan het juiste adres om uw bestaande project te reviseren/updaten. Een beregeningsinstallatie wordt in de regel enkel gebruikt in periodes van een neerslagtekort namelijk bij zonnige en warme dagen. Het beregeningswater kan naargelang de omstandigheden, een verschillende oorsprong kennen. Soms wordt grondwater gebruikt, soms oppervlaktewater en soms leidingwater. Een golfterrein van 18 holes kent een beregeningsbehoefte die afhankelijk is van de weersomstandigheden, lokaal microklimaat als ook bodemgesteldheid en zal voor Nederland gemiddeld tussen 30.000 à 40.000 m³ schommelen (maar kan met pieken gaan tot 50.000 m³) op jaarbasis binnen een periode van 7 tot 10 maanden.

Gericht sproeien...

Belangrijk bij het maken van een ontwerp is dat er rekening dient te worden gehouden met de middellange termijn doelstelling van de club en indien gewenst zal hij reserve incalculeren. Er is een verschil tussen de natuurlijke behoefte van de golfbaan en de behoefte voor beregening. De natuurlijke behoefte houdt rekening met de totale oppervlakte van de baan en dus zowel met het gras als met de aanplantingen. De behoefte voor irrigatie houdt enkel rekening met de zones die je effectief wil beregenen (de spelzones)

Welke Sproeiers gebruiken wij..

Technojet maakt o.a. gebruik van Hunter sproeiers. Deze professionele sproeiers zitten verstopt onder het maaiveld en bij waterdruk komt deze omhoog. De sproeier is gemakkelijk instelbaar om de juiste afstand en hoek te bepalen. Speciaal ontwikkeld voor grote oppervlaktes en een perfecte fijne beneveling van het veld. Bijvoorbeeld de Hunter serie TTS: Middelrange sproeier. Standaard met nozzel nr. 23 (donkergroen), drukregelaar op 4,5 bar, ingebouwde electrische klep 24VAC, 1½” Acme binnendraad. Pop-up hoogte 7,5 cm. 5 Jaar garantie.

Ook is er de serie Hunter I-90: De grootste turbine aangedreven sproeier in de markt! Pop-up hoogte is 8 cm, aansluiting 1½” binnendraad, bereik tot 29 meter! De kracht van een golf sproeier zonder de omvang van de behuizing en de flens. Rotatie snelheid 2 - 3 minuten. Inclusief 6 nozzles, waterafgifte 125 - 238 liter/minuut. Ideale sproeier voor sportvelden, parken, grote gazons en paarden rijbakken. 5 jaar garantie.

hunter-popupsproeier hunter-popupsproeier

Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op voor een passende offerte.