Technojet beregening gevestigd te Loosdrecht/Hilversum en Lattrop.


Het beregenen van paardebakken...

Het beregening van de paardenbak is voor een manege erg belangrijk. Wanneer de ondergrond van een binnen- of buitenbak stevig is dan leidt dit tot betere prestaties en minder problemen met de benen van de paarden! Ook toeschouwers zullen dit als zeer prettig ervaren omdat er bijna geen zand om hun oren waait.

Afhankelijk van de afmeting van de te beregenen bak wordt het aantal op te stellen sproeiers bepaald.
Bijvoorbeeld een bak van 20 x 60: Op de korte zijden 1 sproeier in het midden en op de lange zijde 3 stuks verdeelt over gelijke vlakken. Vanwege de grote oppervlakte is het raadzaam om er 2 zone's van te maken, d.w.z. eerst de ene helft sproeien en vervolgens de andere. Ook het gebruik van een pomp die het water uit een bron of sloot onttrekt is aan te raden aangezien er op het leidingnetwerk te weinig druk staat.

paardebakberegening

Het plaatsen van de sproeiers kan op diverse manieren. Belangrijk is om te weten of er geen paarden worden losgelaten in de bak en vervolgens de sproeiers kunnen aanvreten of vernielen. De beste plaatsing is om ze weg te werken in de bakrand of achter de palen van de bak. Bij een binnenbak kan deze achter het schot worden geplaatst. Ook kan bij een binnenbak de te beregenen oppervlakte van bovenaf worden besproeit wanneer het mogelijk is om de sproeiers aan het plafond te bevestigen. We werken dan niet met pop-up sproeiers maar met fijne nevelsproeiers die middels PVC-buizen worden voorzien van water. Voordeel van dit systeem is dat de gehele oppervlakte wordt besproeid inclusief het midden.

paardebakberegening paardebakberegening

Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op voor een passende offerte.paardebakberegening